foto charcuterie en foie gras

Spaanse Iberico ham van Centro de Jambon Jabugo

De Pata Negra Recebo en de exclusieve Pata Negra Bellota zijn prachtige hammen van grijze Iberische scharrelvarkens. De term Bellota mag alleen gebruikt worden voor varkens die in het najaar vrij tussen de kurkeiken lopen en uitsluitend eikels van deze bomen eten. Door het hoge vetgehalte is wel een langere rijping nodig: de Pata Negra Bellota Selection, verkrijgbaar met of zonder been, is 24 maanden gerijpt en de Pata Negra Bellota Reserva is zelfs 36 maanden gerijpt. Van het witte varken hebben wij de 18 maanden gerijpte Serrano Reserva in ons assortiment.

Lardo van La Bottega di Ado

Uit Toscane importeren wij 'Lardo di Ado in conca marmo di Colonnata'. Dit spek van eersteklas varkensvlees is beroemd vanwege de speciale bereidingswijze waarbij het marmer uit de streek een centrale rol speelt. Het vlees en de kruiden zijn zeer zorgvuldig geselecteerd en bereid volgens een recept dat al generaties lang een goed bewaard familiegeheim is. Deze lardo is 6 maanden gerijpt in grote marmeren potten.

Segarelli Carni & Salumi

Segarelli is een begrip in het Italiaanse Assisi en ver daarbuiten en heeft ruim een halve eeuw ervaring in de bereiding van fijne vleeswaren. Van de Segarelli varkensvleesspecialiteiten leveren wij Capocollo van de nek en Lonza van de lende, Pancetta tesa (buikspek) en Prosciutto heel of half zonder been of met been. Daarnaast hebben we de fijne Salame Milano, de grovere Salame Perugino, de truffelsalami 'al Tartufo' en Salame al Cinghiale van wild zwijn. Ook een specialiteit is de Bresaola di Suino van eersteklas rundfilet, andere producten van Segarelli leveren wij op aanvraag.