foto Sascha Cremers

Van topkok naar topleverancier

Sascha Cremers groeide op in het Bourgondische Maastricht, waar hij zijn passie voor koken met de paplepel kreeg ingegoten.
Na zijn studie aan de Middelbare Horeca school in Heerlen werkte hij in diverse sterrenrestaurants in binnen– en buitenland. De fijne kneepjes van het vak leerde hij bij Prinses Juliana in Valkenburg, Scholteshof in Stevoort en Aux Armes de France in Ammerschwihr (Frankrijk), stuk voor stuk tweesterrenzaken.
Om zijn eigen stijl nog meer de ruimte te geven, opende Sascha in 1993 restaurant Le Sapiche in het Zuid–Limburgse heuvelland. Zijn passie voor koken bleef niet onopgemerkt; in 1998 werd hij beloond met een eervolle vermelding – een ster – in de 'Guide Michelin'. Deze Michelin ster wist Sascha te behouden tot aan de verkoop van zijn restaurant in 2005.
In datzelfde jaar werd hij benaderd door Milan Schutte van Fine Food Milan en hebben ze Zenzero Delicatessen opgericht. Nadat zijn compagnon in 2009 naar Italië vertrok om daar in de truffelhandel te gaan, runt Sascha Fine Food Milan – Zenzero.

Topkok of topleverancier, zijn passie voor lekker eten blijft: "Het leven is een feestje!"